Hoe werkt deze site?

Orkest in de Klas werkt als een digitale bibliotheek. Ben je betrokken bij een leerorkest als muziekdocent, doe je de organisatie of wil je er eentje op school starten? De site zit boordevol materialen voor jullie. Graag helpen we je op weg!

Maak gelijk hier je gratis account aan en krijg toegang tot alle content.

Wat is een leerorkest?

Lees meer over de aanpak en vind daarna makkelijker je weg op de site.

Lesmateriaal en repertoire

Ben je muziekdocent, dirigent of artistiek medewerker? Vind hier methodeboekjes, bladmuziek, mp3, filmpjes, tot aan complete leerlijnen.

Klassikale lessen

Voor verschillende doeleinden zijn er klassikale lessen,waarbij één docent de hele klas lesgeeft. Bijvoorbeeld zang en muziektheorie, maar ook klassikale (wekelijkse) muzieklessen voor de basisschool.

Pedagogisch-didactisch materiaal

Wat betekent een leerorkest voor de kinderen en waar krijg je als muziekdocent mee te maken? Via de site delen we allerlei achtergrond- en studiemateriaal.

Tips voor de organisatie

Voor iedereen die zich met de organisatie bezighoudt, hebben wij tal van nuttige documenten ter beschikking, van voorbeeldcontracten, -begrotingen, -planningen tot routekaarten.

Zoeken

Er staat heel veel informatie op deze site. Zoek je een specifiek stuk? Voor gericht zoeken kun je een titel invoeren in het zoekveld. Of laat je inspireren door de filters en categorieën. Naar zoeken