Klassikale lessen

In een klassikale les geeft één docent de hele klas les. Vind hier lessen voor muziektheorie, zang en gewone wekelijkse muzieklessen voor de basisschool.

Er zijn klassikale lessen te vinden voor verschillende doeleinden.

Klassikale lessen voor leerorkest

Binnen de doorlopende leerlijn van Leerorkest Nederland krijgen de kinderen ook klassikale lessen waarbij wordt gewerkt aan zang en aan muziektheorie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van iPads in de klas en de app EARZ. De lessen zijn te vinden op deze site. Ook voor het naschoolse Leerorkest (Wijktalentorkest) is er een aparte muziektheorie-methode ontwikkeld.

Apart is het Voortraject Leerorkest ontwikkeld voor groep 1 t/m 4. In deze module maken de kinderen kennis met de verschillende instrumenten uit het symfonieorkest en worden de kinderen klaargestoomd voor instrumentaal muziekonderwijs. Dit programma is opgenomen binnen de leerlijn MuziekMozaïek.

Klassikale leerlijn basisschool

Vanuit Muziekcentrum Zuidoost zijn leerlijnen ontwikkeld voor klassikale muziekles op de basisschool. De meest recente leerlijn is MuziekMozaïek. De opzet is een soort ‘mozaïek’ per leerjaar, waar de vakdocent en de groepsleerkracht lessen uit kunnen kiezen om voor elke klas een leerplan op maat te maken.