Lesmateriaal en repertoire

Ben je muziekdocent, dirigent of artistiek leider? Op deze site vind je methodeboekjes, complete leerlijnen, bladmuziek, mp3-bestanden en filmpjes.

Met een gratis account zijn alle materialen te downloaden. Iedereen kan het materiaal desgewenst aanpassen voor een eigen project.

In een leerorkest spelen de kinderen al gauw samen. In het begin kunnen zij nog maar enkele noten spelen op hun instrument. Leerorkest Nederland heeft veel repertoire ontwikkeld voor dit niveau. Er zit veel zang bij, waardoor het muzikaal interessant en toegankelijk is.

Repertoire

Op deze site vind je:

  • repertoire waarbij de kinderen spelen en zingen ondersteund door de muziekdocenten die een zelfstandige partij spelen
  • repertoire waarbij de kinderen en muziekdocenten hetzelfde spelen
  • speciale oefenpartijen voor de beginnende leerlingen om ze te helpen met het lezen van bladmuziek
  • repertoire voor professioneel symfonieorkest, met voor de kinderen easy parts
  • repertoire voor naschoolse orkesten op diverse niveaus
  • repertoire speciaal ontwikkeld voor orkesttraining

Het repertoire in de database is ingedeeld naar vijf niveaus. Grofweg is er één niveau per leerjaar (groep 5, 6, 7, 8) en een extra niveau voor snelle klassen. Hiermee kan per school op maat worden gewerkt, het is afhankelijk van het aantal lessen dat per jaar wordt gegeven.

Van alle bladmuziek bestaan ook mp3’s die in de les gebruikt kunnen worden.

Methodeboekjes

De methodeboekjes van Leerorkest Nederland geven houvast aan de muziekdocenten. Er is een boekje voor elk orkestinstrument. De boekjes volgen de opbouw van het curriculum.

Naast de boekjes voor de basisschool zijn er ook methodeboekjes voor een leerorkest op de middelbare school (SuperSymphonics).

Concertprogramma’s

Op deze site vind je een aantal muzikale verhalen met illustraties. Bij de verhalen horen losse muziekstukken. Je kunt deze gebruiken als kant-en-klaar concertprogramma.