Tips voor de organisatie

Iedereen die betrokken is bij de organisatie van een leerorkest (of leerorkesten) kan hier tips en nuttige documenten vinden. Verder biedt de Leerorkest Academie praktische workshops aan.

Via deze site bundelen we informatie voor de zakelijke, artistieke en logistieke organisatie van leerorkesten. Projectleiders vinden hier praktische informatie voor de start of verdere ontwikkeling van een eigen leerorkest. Er is veel adviesmateriaal in ontwikkeling.

Routekaart

De routekaart voor het starten van een leerorkest maakt de processen inzichtelijk. Bij het starten van instrumentale muziekles op de basisschool of een naschools orkest zijn meerdere partijen betrokken. Samen maak je afspraken en organiseer je de aanpak. De ervaring en expertise van bestaande leerorkesten, helpt je op weg.

Leerorkest academie

Leerorkest Nederland organiseert actuele workshops voor muziekdocenten en educatiemedewerkers vanuit de nieuwe Leerorkest Academie. De workshops hebben thema’s als Pedagogisch tact, Diversiteit, Differentiëren binnen instrumentaal onderwijs, Signaleren, etc. De programma’s kunnen ook op locatie worden aangeboden.

Nieuw adviesmateriaal

Leerorkest Nederland werkt steeds aan het toegankelijk maken, bundelen en delen van expertise voor een goede leerorkest-organisatie. Er is een schat aan nuttige ervaring. In de loop van de tijd komt steeds meer adviesmateriaal ter beschikking.