Leerorkest Academie

De Leerorkest Academie is een nieuwe activiteit van Leerorkest Nederland. We organiseren actuele workshops voor muziekdocenten en educatiemedewerkers. Ook wordt er materiaal voor zelfstudie aangeboden.


De Leerorkest Academie is bedoeld als kennis- en inspiratiebron voor (leerorkest)docenten en andere betrokkenen. Binnen het leerorkest-concept zijn we ervan overtuigd dat de muziekdocent de centrale figuur is en essentieel verbonden is met hoe kinderen leren.

Regelmatig organiseren we gratis workshopdagen voor muziekdocenten en educatiemedewerkers in Nederland. Ook zijn in overleg workshops op locatie mogelijk voor een eigen team. Email ons voor meer informatie hierover.

Bekijk de actuele workshop data op Leerorkest.nl.

Trainer Stéphanie Burgerhout: “In mijn jaren voor de klas werd me steeds meer duidelijk dat het er vooral over gaat dat kinderen van mij willen leren, dat kinderen mij durven te vertrouwen, dat ík hun vertrouwen waard ben, dat ik de kinderen écht zie, dat ik hen respecteer, er voor ze ben en dat hun klas een veilige plek is voor iedereen. Bij de start van een leerorkest is het daarom ook essentieel om ervoor te zorgen dat het belang van het pedagogische aspect voldoende gezien wordt. Vanuit de basis van veiligheid, vertrouwen en verbinding kan een muziekles worden gegeven en kunnen kinderen hun instrument verder gaan ontdekken.”

De workshops hebben thema’s als Pedagogisch tact, Veiligheid in de groep, Inclusie en diversiteit, Differentiëren en Signaleren.