Het Leerorkest organiseert inspirerende workshops voor muziekdocenten. Deelname is gratis. Elke muziekdocent die lesgeeft bij een Leerorkest – in Amsterdam of in een andere plaats – kan hieraan deelnemen.

Data: zaterdag 19 februari en/of zaterdag 5 maart 2022
Tijden: 9:45 – 14.00 uur (gratis lunch inbegrepen)
Locatie: The Extra Mile aan de Hessenbergweg 8 in Amsterdam-Zuidoost

De volgende 3 workshops worden aangeboden:

1. De docent doet ertoe! – Stéphanie Burgerhout
Waarom verbinding maken werkt, het belang van goed pedagogisch handelen en het nut ervan. Met snelle tips die je direct in de praktijk kunt toepassen.

2. Kinderen nemen thuis mee naar school – Hans Götze
Hoe weet je wat er speelt bij een kind thuis, wat doe je met signalen en hoe herken je bepaalde problemen in de thuisomgeving van een kind? Wat houdt de meldcode in en hoe werkt dat op scholen?

3. Differentiëren kun je leren! – Otto de Jong
Hoe bedien je een groep verschillende kinderen en maak je van die verschillen juist goed gebruik in je les? Hoe combineer je de niveaus tot 1 groep die samenspeelt?

Op de eerste zaterdag kun je 2 workshops volgen. Op de tweede zaterdag kun je kiezen voor 1 workshop en daarnaast een algemene lezing volgen.

Aanmelding
Meld je voor 14 februari aan bij Lorenzo van Dijk via ldijk@leerorkest.nl. Geef bij je aanmelding aan welke dag(en) je aanwezig bent en je eerste en tweede voorkeur voor de workshop.
Heb je dieetwensen voor de lunch? Geef dit ook door.

Deze workshopserie (inclusief lunch) is gratis voor muziekdocenten die lesgeven bij Leerorkesten of soortgelijke muziekeducatie-initiatieven in Nederland.